Bodega Cooperativa de Cigales

Bodega Cooperativa de CigalesBodega Cooperativa de CigalesBodega Cooperativa de CigalesBodega Cooperativa de Cigales

BEZOEK DE COÖPERATIEVE WIJNMAKERIJ CIGALES

In 1957 richtten wijnbouwers uit Cigales de Bodega Cooperativa Cigales op met als doel een kwaliteitsproduct aan te bieden, jaren later sloten wijnbouwers uit de hele regio zich bij dit project aan.

Lees verder >

ONDEK DE BEKENDE CARETE

Momenteel is de Bodega Cooperativa Cigales bezig met een ambitieus project voor de modernisering van haar waardevolle industriële erfgoed dat dateert uit de jaren zestig. De ondergrondse betonnen tanks, met een capaciteit voor 2.000.000 kilo druiven, zijn onlangs gerestaureerd, bedekt met epoxyharsen en geautomatiseerde koelsystemen. De gemiddelde productie van de Bodega Cooperativa Cigales ligt rond de 1.500.000 kilo druiven en is voornamelijk gericht op de vinificatie van rosé, de befaamde "Clarete".

Onze druivenleveranciers zijn 74 families uit de streek van Cigales, die kleine percelen wijngaarden bezitten die zij met zorg en genegenheid verzorgen alsof het familiestukken zijn. Het is kenmerkend voor de wijngaarden van Cigales om witte en rode druivensoorten op hetzelfde perceel te vinden, ze worden allemaal samen geoogst en naar de wijnmakerij gebracht om onze wijnen te maken. Wij kiezen een kleine productie voor de uitwerking van rode en witte wijnen.

KWALITEITSWIJNEN

De D.O. Cigales of Vinos de la Tierra de Castilla y León staan garant voor de kwaliteit van onze wijnen.

Minder zien

wijnroutes Castilla y León


Logotipo Enoturismo blanco

Ontvang een exclusief presentje van onze wijnhuizen!

Als u contact opneemt met een van de wijnhuizen, zeg dan dat u via Enoturismo Spain komt, dan zult u een aardigheidje ontvangen.