Bodega Valdelosfrailes

Bodega Valdelosfrailes

BEZOEK BODEGA VALDELOSFRAILES WIJNHUIS | VALLADOLID

Bodega Valdelosfrailes ligt in de Valladolidse gemeente Cubillas de Santa Marta en behoort tot Cigales, een oorsprongsbenaming die van oudsher bekend is om zijn Claret- of Rosé-wijnen, een wijnsoort die tussen de jaren veertig en negentig een opleving kende, maar deze oorsprongsbenaming begon in 1991 te functioneren en ook voor rode wijnen op te komen.

Lees verder >

De oorsprong van Valdelosfrailes als wijnhuis gaat terug op de wijnbouwtraditie van de familie van Carlos Moro, wiens voorouders wijngaarden cultiveerden, wijnhuizen hadden en wijn maakten in de streken Cubillas de Santa Marta en Valoria la Buena.

ELEGANTE, FRUITIGE, EVENWICHTIGE EN MINERALE WIJNEN | D.O. CIGALES

In 1997 besloot deze wijnmaker en wijnbouwer, die eerder al het wijnhuis Matarromera in de Ribera del Duero had opgericht, te investeren in de zorg voor wijngaarden in dit gebied en het jaar daarop bouwde hij het gebouw waar hij schitterende rode wijnen zou gaan produceren. In 1999 breidde hij dit project uit met een ambitieus investeringsplan om het op te nemen in de DO Cigales, en gaf het de naam Valdelosfrailes om te verwijzen naar de oorsprong van de wijn in de regio, die teruggaat tot de 12e eeuw met de cisterciënzer monniken van het klooster van Santa María de Palazuelos, vandaar de naam van de vallei van de broeders om elegante, fruitige, evenwichtige en minerale wijnen te produceren.

Dit betekende het begin van een revolutie in de productie van rode wijnen uit dit gebied en de productie van nieuwe rode wijnen om te verouderen. Tegenwoordig produceert dit wijnhuis nog steeds kwaliteitswijnen met een zorgvuldige uitwerking en een beperkte productie.

Minder zien

wijnroutes Castilla y León


Logotipo Enoturismo blanco

Ontvang een exclusief presentje van onze wijnhuizen!

Als u contact opneemt met een van de wijnhuizen, zeg dan dat u via Enoturismo Spain komt, dan zult u een aardigheidje ontvangen.