Bodegas Alconde

Gevel van Bodegas Alconde in Navarra, blauwe letters op een witte tegelachtergrond, er is een luifel aan de onderkant die de ingang van de wijnmakerijwinkel bedekt.Wijngaarden Bodegas Alconde in Navarra Regeneratieve wijnbouw Wijn Bodegas Alconde Sardasol

BODEGAS ALCONDE REGENERATIEVE WIJNBOUW EN BIOLOGISCHE WIJNEN [NAVARRA]

Bij Bodegas Alconde zijn we jaren geleden begonnen met onze overgang naar Regeneratieve Wijnbouw, een proces dat de strijd tegen klimaatverandering bevordert door het herstel van de landbouwgrond. Kortom, het doel is de bodem te regenereren door de toestand van voor de komst van de intensieve landbouw te herstellen, zodanig dat hij zoveel mogelijk op een bos lijkt. Momenteel wordt 52 hectare van de wijngaarden van Bodegas Alconde beheerd volgens dit systeem, dat zijn doeltreffendheid heeft bewezen bij het vertragen en zelfs omkeren van de klimaatverandering. 
Lees verder >
 
Regeneratieve wijnbouw tracht de biodiversiteit en vruchtbaarheid van de wijngaard te herstellen door middel van uitsluitend natuurlijke methoden en processen. In plaats van tegen de natuur in te gaan, wordt getracht haar mechanismen te benutten en te versterken om gezondere producten van hogere kwaliteit te verkrijgen, waarbij het gebruik van chemische producten volledig wordt afgeschaft en de woestijnvorming wordt tegengegaan. 

De bodem is de belangrijkste koolstofreserve en als we erin slagen de biodiversiteit, de micro-organismen en het organisch materiaal in stand te houden, dragen we bij tot het herstel van de vruchtbaarheid ervan en verbeteren we tegelijkertijd de kwaliteit van onze levensmiddelen. 

Bij Bodegas Alconde begint het proces met het planten van bodembedekkers met verschillende soorten die zijn aangepast aan de omstandigheden van onze bodem. Zo wordt de bodem voorbereid op de herintroductie van inheemse flora en fauna. Geleidelijk aan worden meer elementen van de wilde flora en fauna geïntegreerd, zodat onze wijngaarden hun natuurlijke biodiversiteit terugkrijgen.

Wilt u onze wijnen kopen of er meer over weten?

Online Winkel

Minder zien
Logotipo Enoturismo blanco

Ontvang een exclusief presentje van onze wijnhuizen!

Als u contact opneemt met een van de wijnhuizen, zeg dan dat u via Enoturismo Spain komt, dan zult u een aardigheidje ontvangen.