Bodega Andrés Iniesta

Andrés Iniesta wijngaardVatenkamer van Bodegas Andrés Iniesta, wijntoerisme in ManchuelaTrossen rode druiven in Viñedos Andrés Iniesta, Manchuela, Albacete Gevel van Bodegas Andrés Iniesta

BEZOEK DE ANDRÉS INIESTA WIJNHUIS IN MANCHUELA | ALBACETE

In het hart van La Manchuela in Albacete ligt Fuentealbilla, de geboorteplaats van voetballer Andrés Iniesta. In dit kleine stadje, rijk aan bronnen en ondergronds water, groeien de wijngaarden die leven geven aan het wijnhuis van de familie Iniesta-Luján.

De geschiedenis van het wijnhuis begint in de jaren '90 toen Andrés' vader, José Antonio Iniesta, inzette op de wijnsector met de aanplant van 10 hectare wijngaarden en de illusie ooit zijn eigen wijnen te kunnen produceren.

De droom kwam uit in 2010 toen Bodega Andrés Iniesta eindelijk zijn deuren opende voor het publiek. Vandaag de dag heeft het bijna 300 hectare wijngaarden waar 14 verschillende druivensoorten worden geteeld waarmee witte, rode en roséwijnen worden geproduceerd, en zelfs mousserende wijnen die zijn gekaderd in de oorsprongsbenaming Manchuela.

ONTDEK ONZE DRUIVENSOORTEN

Onze wijnen worden gemaakt van Bobal, Caberet Sauvignon, Chardonnay, Macabeo, Merlot, Moscatel de Alejandría, Syrah, Sauvignon Blanc, Verdejo en Petit Verdot.

 

Wijnroutes in Castilla - La Mancha


Logotipo Enoturismo blanco

Ontvang een exclusief presentje van onze wijnhuizen!

Als u contact opneemt met een van de wijnhuizen, zeg dan dat u via Enoturismo Spain komt, dan zult u een aardigheidje ontvangen.