Bodegas EHD

Viñedos verdes de bodegas EHDFoto aérea de la bodega EHD con los viñedos alrededorSala de Barricas y almacen de  botellasDepósitos de vino de acero de bodegas EHD

BEZOEK EHD WIJNHUIS IN CIUDAD REAL | WIJNTOERISME

Ons wijnhuis bevindt zich op de ruïnes van de oude stad Socuéllamos, die op bevel van Fernando IV (1298) werd verwoest als gevolg van de geschillen tussen de stad en de naburige stad Villarrobledo. De ruzies werden veroorzaakt door het gebruik van water uit een put die tussen de twee steden was gelegen. Dit water wordt momenteel gebruikt voor de irrigatie van onze wijngaarden.

FAMILIETRADITIE EN LIEFDE VOOR DE WIJNGAARD

De geschiedenis van EHD is geworteld in de wijnbouwtraditie van de familie en de streek. Sinds 1998, toen de wijnmakerij werd gebouwd, werken de broers Delgado nauw samen bij de productie van hun wijnen. Hun kennis van het land en hun liefde voor de wijngaard, geërfd van hun voorouders, alsmede hun beheersing van de meest geavanceerde wijnbereidingstechnieken, hebben geresulteerd in producten die worden gedomineerd door kwaliteit en uitmuntendheid.

ORGANISCHE LANDBOUW

Sinds de oprichting heeft het wijnhuis biologische landbouwpraktijken toegepast en is het voortdurend gegroeid. De bodega is ontworpen met het oog op functionaliteit en, gezien de klimatologische omstandigheden van het gebied, is de bescherming van de wijnen in roestvrijstalen tanks gegarandeerd.

In onze wijngaard hebben we de beste wijnstokken van Tempranillo, Garnacha tinta, Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot, Airén, Sauvignon Blanc, Chardonnay en Moscatel. Elk perceel wordt op het optimale rijpingspunt geoogst, waardoor de tijd tussen de oogst en de vinificatie tot een minimum wordt beperkt, wat mogelijk is omdat de wijnmakerij op het landgoed zelf is gevestigd. Dankzij de toepassing van de nieuwste technologieën in onze installaties en machines, stelt het vinificatieproces ons in staat de oorspronkelijke aroma's en eigenschappen van de druiven te behouden.

Druivenderivaten, biologische producten, azijn, meel van wijn zaden en nog veel meer  

De wijnmakerij wordt momenteel geleid door de tweede generatie van de familie Delgado, die aan haar traditionele catalogus van wijnen en dranken op basis van wijn een reeks andere van druiven afgeleide producten heeft toegevoegd, zoals azijn, druivenpitolie, sappen en concentraten, druivenpit- en schillenmeel en een lange lijst van ecologische en gezonde producten, in overeenstemming met de markttendensen en de groeiende vraag naar dit soort producten. Wij exporteren naar meer dan 20 landen en onze aanwezigheid op de meest uiteenlopende markten neemt toe, dankzij ons beleid van kwaliteit, klantgerichtheid, betrouwbaarheid en service. Wij hebben een grote verscheidenheid aan wijnen, azijnen, mosten, meststoffen, diervoeders, bijproducten van druiven,... Op onze website vindt u alle details.


Wilt u onze wijnen kopen of er meer over weten?

Online Winkel

Wijnroutes in Castilla - La Mancha


Logotipo Enoturismo blanco

Ontvang een exclusief presentje van onze wijnhuizen!

Als u contact opneemt met een van de wijnhuizen, zeg dan dat u via Enoturismo Spain komt, dan zult u een aardigheidje ontvangen.