Bodegas Vega de Yuco- Finca Testeina

BODEGAS VEGA DE YUCO BEZOEKEN IN LANZAROTE | WIJN TOERISME

De oorsprong van Bodegas Vega de Yuco gaat zo'n 25 jaar terug. Het werd opgericht in 1997 en maakt deel uit van de oorsprongsbenaming Vinos de Lanzarote. Vandaag de dag is het een van de belangrijkste wijnhuizen van de archipel, na twee decennia gekenmerkt door de uitmuntendheid van zijn befaamde wijnen. 
Lees verder >

MEER DAN 20 WIJNEN EN 250 WIJNBOEREN

Bodegas Vega de Yuco produceert en verwerkt momenteel meer dan twintig verschillende wijnen, erkend om hun buitengewone kwaliteit, van druiven afkomstig van meer dan 250 wijnboeren uit verschillende teeltgebieden van het eiland. Met de kracht en identiteit van Lanzarote zijn de wijnen ook een getrouwe weerspiegeling van het rijke rassenerfgoed van het eiland, met Malvasía Volcánica, Diego en Listán Negro druiven als de voornaamste rassen in de wijnen. De lijnen Vega de Yuco, Princesa Gara, Esencia Yaiza, +Dach en Riscos de Famara vallen op, evenals de muskaatlikeurwijn Aurum en de zoete Famara-wijnen. 

RONDLEIDINGEN EN WIJNTOERISME IN VEGA DE YUCO - WIJNHUIS FINCA TESTEINA

Op slechts twee kilometer van de wijnmakerij ligt Finca Testeina, het innovatieve wijntoerismeproject, gelegen in het hart van het beschermde landschap van La Geria en in de enclave van het natuurpark Los Volcanes, Lanzarote. In deze ruimte biedt zij verschillende wijntoeristische ervaringen en activiteiten aan die rechtstreeks kunnen worden geraadpleegd en geboekt via haar website, www.fincatesteina.com

ONVERGETELIJKE ERVARINGEN AAN DE VOET VAN DE VULKAAN

Een bevoorrechte omgeving die verrast en weinig mensen onverschillig laat door de ongewone schoonheid van het vulkanische en wijnbouwlandschap van Masdache en de perfecte synchronie en integratie van culturele elementen en traditionele Canarische architectuur die te vinden zijn in het huis en de boerderij van Testeina, waarvan de eerste historische referenties die spreken van een groot huis in dit gebied van de vulkaan, verschijnen in de 16e eeuw, met een productieve activiteit - verbonden met de wijnstok op Lanzarote - van meer dan tweehonderd jaar geschiedenis. De ervaringen in deze omgeving en het wijnproeven zijn uniek.
Minder zien
BELANGRIJK! Gebruik de kortingscode ''ENOTURISMOSPAIN'' en ontvang 5% korting bij boeking