Tinedo bodega y viñedo

Tinedo bodega y viñedoTinedo bodega y viñedoTinedo bodega y viñedoTinedo bodega y viñedo

BEZOEK BODEGA FINCA TINEDO WIJNHUIS IN CIUDAD REAL | LA MANCHA

 

Finca TINEDO is een van de oudste wijnhuizen van La Mancha, een familiewijnhuis dat al sinds 1846 uitsluitend landgoed- en perceelswijnen produceert, de essentie van een bijna onbekend La Mancha. Natuurlijke processen, respect voor het land, inspiratie, ecologische en duurzame productie voor een groene economie. Een eigentijdse aanpak die terroirwijn in La Mancha nieuw leven inblaast.
Lees verder >

Onze over-overgrootvader, Dionisio Angulo, kocht Finca Tinedo in 1846 en legde er de laatste wijnstokken. Zijn dochter Esperanza bouwde er rond 1895 de quinteria met een kelder met zeer diepe muren van aangestampte aarde, waarvan de tijd heeft uitgewezen dat het de perfecte constructie was voor wijnbereiding en rijping. Onze grootvader, Manuel Álvarez-Arenas, en onze vader, Máximo, gaven blijk van een immense koppigheid om tegen de stroom in een manier van werken te handhaven die gebaseerd was op het concept van landwijn.
Dankzij hen allen zijn het domein, de wijnmakerij en de domeinwijn nu de essentie van onze familie.

ONZE WIJNEN 

Landgoed- en perceelwijnen.
Geproduceerd en gerijpt in betonnen en gebruikte vaten die het karakter van het terroir versterken door een duidelijke expressie van het fruit.
 
Rode wijnen.
Wijnen met coupages van Tempranillo, Graciano en Syrah en single varietal van perceel.
 
Twee verrassende witte wijnen.
  • Droge Moscatel gerijpt in betonnen eieren met zijn fijne droesem.
  • Oranje wijn, blend van Moscatel en Sauvignon Blanc, met korte rijping in vaten van 4 gebruiks.

 

Minder zien

Wijnroutes in Castilla - La Mancha


Logotipo Enoturismo blanco

Ontvang een exclusief presentje van onze wijnhuizen!

Als u contact opneemt met een van de wijnhuizen, zeg dan dat u via Enoturismo Spain komt, dan zult u een aardigheidje ontvangen.