Golf en Wijn in La Rioja (2024)

Te midden van de betoverende schoonheid van de wijngaarden en rijke gastronomische cultuur van La Rioja ligt een verborgen juweeltje voor golfliefhebbers die op zoek zijn naar de perfecte combinatie van ontspanning en luxe. In het hart van Noord-Spanje, waar de allure van een golfvakantie in Baskenland lonkt, ontdek je niet alleen de wereldberoemde golfbanen in Baskenland en La Rioja, maar ook een voortreffelijk huwelijk van wijn, cuisine en ontspanning.

Terwijl La Rioja alom geroemd wordt om haar gewaardeerde wijnen, verhoogt de culinaire kunstzinnigheid van de regio het genot van uitzonderlijk eten en drinken. Terwijl je dit land verkent, worden je zintuigen getrakteerd op een symfonie van smaken en het landschap ontvouwt zich als een mozaïek van kleuren, vooral wanneer de herfst de wijngaarden, graanvelden en olijfboomgaarden schildert met zijn levendige tinten.

Binnen een straal van slechts 30 minuten van Logroño, de hoofdstad van La Rioja, liggen vier golfbanen die een actieve toeristische ervaring beloven ver weg van de drukke menigte. Deze golfreservaten liggen te midden van wijngaarden en enkele van 's werelds meest prestigieuze wijnmakerijen en bieden een serene ontsnapping en een kans om je swing te perfectioneren. En als je niet op de greens staat, kun je genieten van een gevarieerd cultureel aanbod, genieten van restaurants met Michelinsterren en de beroemde pintxos-gebieden verkennen, zoals de Laurel- en San Juan-straten. Bereid je voor op een golfavontuur waar de schoonheid van Baskenland en La Rioja, de wijn en de culinaire hoogstandjes naadloos in elkaar overgaan voor een onvergetelijke ontsnapping.


4 Golfbanen in La Rioja

Golfbaan Sojuela

In het wooncomplex Moncalvillo Green, op slechts 20 km van Logroño, ligt de prachtige golfbaan Sojuela, ondergedompeld in een bevoorrechte omgeving van weelderige bossen bestaande uit eiken, steeneiken en dennen.

 
Deze voorname club biedt zijn bezoekers een spannende 18-holes par 72 baan, die plezier combineert met een ideaal niveau voor golfliefhebbers. Het oorspronkelijke ontwerp was het werk van de legendarische speler Severiano Ballesteros en werd meesterlijk voltooid door het gerenommeerde Aymerich Golf team. Vanaf de baan kunnen golfers genieten van een spectaculair panoramisch uitzicht op de pittoreske stad Logroño en de majestueuze bergketen Moncalvillo, waarvan de toppen oplopen tot meer dan 1.200 m, waardoor ze een groot deel van de Ebrovallei in La Rioja kunnen waarderen. Ongetwijfeld een unieke ervaring voor zowel golfliefhebbers als natuurliefhebbers.

LOCATIE

C. Solcampo, 9, 26376 Sojuela, La Rioja
 
CONTACT EN BOEKINGEN

+34 941 446 710
BOEK NU

Izki Golfbaan

Het indrukwekkende ontwerp van deze golfbaan, ontworpen door de onvergetelijke Severiano Ballesteros, vertegenwoordigt een ware revolutie in de architectuur van deze sport. De belangrijkste focus ligt op het behouden en respecteren van de natuur, waarbij nauwgezet zorg wordt besteed aan inheemse soorten en de omringende natuurlijke omgeving. De spectaculaire holes en brede fairways, met prachtige uitzichten die zich uitstrekken tussen eiken en hulstbomen, omringen het majestueuze Izki natuurpark, een van de grootste eikenbossen in Europa. Dit amalgaam van kenmerken maakt het spelen op deze baan tot een unieke ervaring, waardoor u kunt genieten van golf en natuur in zijn puurste staat.

 
Sinds de opening in 1994 heeft Izki Golf 5 Challenge Tour evenementen georganiseerd, naast verschillende rondes van het Spaans Kampioenschap voor mannen en vrouwen, wat de uitzonderlijke kwaliteit van deze 98 hectare, 7 kilometer par-72 baan bevestigt. Elk detail op Izki Golf zorgt voor een uitzonderlijke speelomgeving die golfers betovert en hen een ongeëvenaarde ervaring biedt te midden van een bevoorrechte natuurlijke omgeving.

LOCATIE

01119 Urturi, Álava
 
CONTACT EN BOEKINGEN

+34 945 378 262
BOEK NU

Rioja Alta Golfbaan

De Rioja Alta Golfbaan biedt golfliefhebbers een spannende 18-holes baan met een par 72, in een gebied van 71,16 hectare gelegen in de prachtige gemeente Cirueña, in La Rioja. Deze prestigieuze baan is strategisch gelegen in de buurt van de emblematische Camino de Santiago, op slechts 5 kilometer van Santo Domingo de la Calzada, 12 kilometer van het skigebied Valdezcaray en ongeveer 25 kilometer van de wijnhoofdstad van Rioja, Haro.

 
Het meesterlijke ontwerp van de baan, door het gerenommeerde team van Enrique Saenger-Golf Projects, is op meesterlijke wijze aangepast aan de natuurlijke topografie van het landgoed. Dit presenteert een verscheidenheid aan reliëfs, met een interessante ruigheid in de omliggende gebieden en in de omgeving van het indrukwekkende eikenbos dat is beschermd en geclassificeerd als een uniek plantaardig element. Het centrale deel van het landgoed heeft daarentegen een zachte topografie, gekenmerkt door een lichte helling van west naar oost. Deze unieke combinatie van landschappen biedt spelers een meeslepende en uitdagende golfervaring te midden van een uitzonderlijke natuurlijke omgeving.

LOCATIE

 
CONTACT EN BOEKINGEN

+34 941 340 895

Logroño Golfbaan

Op slechts 5 kilometer van het hart van Logroño ligt de Logroño Golfbaan, een plek die verschillende mogelijkheden biedt voor vermaak en plezier in een onvergelijkbare natuurlijke omgeving. Vanaf hier kun je genieten van een bevoorrecht uitzicht op de pittoreske moeras- en lagune-ecosystemen die zich in de omgeving van het natuurpark La Grajera hebben ontwikkeld. Deze spectaculaire golfbaan heeft 18 holes, allemaal par 72, die een veelzijdige en evenwichtige baan bieden, die een aangenaam en leuk spel biedt, hoewel veeleisend voor diegenen die op zoek zijn naar goede resultaten.

 
Een van de opvallendste kenmerken van de golfbaan van Logroño is de langste hole van Spanje en een van de langste ter wereld, met een indrukwekkende lengte van 619 meter. De grootste moeilijkheid ligt in de indrukwekkende lengte, die een spannende uitdaging vormt voor spelers die het aandurven. Deze bijzonderheid voegt een uitzonderlijke waarde toe aan de baan en trekt golfers van over de hele wereld aan die deze unieke ervaring willen beleven.
prueba

LOCATIE

 
CONTACT EN BOEKINGEN

+34941511360

WIJNHUIZEN BEZOEKEN IN LA RIOJA

Bodega Eguren Ugarte
Eguren Ugarte

Aan de voet van de Sierra Cantabria en omgeven door 130 hectare wijngaarden.

Laguardia, Rioja Alavesa

Meer info
Arizcuren Bodega
Arizcuren

Ontdek dit prachtige stedelijke wijnhuis in het centrum van Logroño..

Logroño, Rioja Alta

Meer info
Viña Ijalba Bodega
Viña Ijalba

Pioniers in de productie van biologische wijnen in La Rioja

Logroño, Rioja Alta

Meer info
36
Logotipo Enoturismo blanco

Ontvang een exclusief presentje van onze wijnhuizen!

Als u contact opneemt met een van de wijnhuizen, zeg dan dat u via Enoturismo Spain komt, dan zult u een aardigheidje ontvangen.