Alicante Wijnroute

 Alicante Wijnroute

De Alicante wijnroute ligt aan de oostkust van het Iberisch schiereiland, in de Valenciaanse Gemeenschap, Spanje. De twee dichtstbijzijnde provincies zijn Valencia en Murcia. De D.O. Alicante controleert de wijnen van het gebied, waar rode en witte wijnen van hoge kwaliteit worden geproduceerd.

Kaart van de Alicante wijnroute

 Alicante wijnroute kaart

klik om de Wijnkaart te openen!

Welke wijnhuizen bezoeken op de Alicante Wijnroute

Ontdek de wijnmakerijen van de Wijnroute van Alicante, die ongeveer 40 wijnmakerijen telt. Klik op "Wijnmakerijen bekijken" om de verschillende opties met wijnen van hoge kwaliteit te bekijken.
Wijnhuizen zien
 

Te zien in de Alicante Wijnroute

Kasteel van Santa Bárbara
Een middeleeuws fort op de top van een berg dat indrukwekkend panoramisch uitzicht biedt over Alicante en de Middellandse Zee.

Provinciaal Archeologisch Museum van Alicante
Een museum dat belangrijke archeologische vondsten herbergt uit de geschiedenis van de regio, van de Bronstijd tot de Romeinse periode.

Modernistisch Museumhuis
Een prachtig modernistisch huis gebouwd in de 20e eeuw, dat het verhaal vertelt van de modernistische architectuur in de regio Alicante.

Wilt u andere wijnroutes in de buurt kennen?

Wijnroute van Valencia
Een route die zich uitstrekt door de wijnstreek van Valencia, met hoogwaardige rode en witte wijnen, evenals indrukwekkende landschappen en heerlijke gastronomie.

Wijnroute van Utiel-Requena
Gelegen in de regio Valencia, ten noorden van Alicante, deze route beschikt over wijngaarden op grote hoogte en een verscheidenheid aan hoogwaardige rode en witte wijnen, evenals een interessante geschiedenis en wijnbouwcultuur.

Wijnroute van Yecla
Gelegen in de regio Murcia, ten noorden van Alicante, deze route biedt een breed scala aan rode en witte wijnen, evenals een rijke geschiedenis en wijnbouwcultuur. Bovendien zijn er indrukwekkende landschappen en heerlijke gastronomie te vinden.