Wijnroute van Rías Baixas

Wijnroute Galicia

De Rías Baixas wijnroute is een enogastronomische ervaring op het Iberisch schiereiland, meer bepaald in de autonome gemeenschap Galicië, in het noordwesten van Spanje. Deze route doorkruist de provincies Pontevedra en A Coruña. De oorsprongsbenaming Rías Baixas (D.O.) is verantwoordelijk voor de controle van de wijnen die in dit gebied worden geproduceerd, bekend om zijn prestigieuze witte wijnen die voornamelijk van de Albariño-druif worden gemaakt.

Wijnroute kaart van Rías Baixas

Wijnroute kaart deRías Baixas

klik om de Wijnkaart te openen!

Welke wijnhuizen bezoeken op de Rías Baixas Wijnroute?

Ontdek de wonderen van meer dan 60 wijnmakerijen die deel uitmaken van deze route, klik op de knop "Wijnmakerijen bekijken" om ze te ontdekken!
Wijnhuizen zien

Te zien in de Rías Baixas Wijnroute?

Kathedraal van Santiago de Compostela
De majestueuze kathedraal van Santiago de Compostela is een beroemd bedevaartsoord op de Camino de Santiago route. De gotische architectuur en het historische belang maken het een niet te missen culturele attractie.

Oude binnenstad van Pontevedra
De oude stad van Pontevedra is een charmante plek met geplaveide straten en historische pleinen. De kerken, paleizen en middeleeuwse architectuur bieden een unieke culturele ervaring op de Rías Baixas wijnroute.

Pazo de Rubianes
Pazo de Rubianes is een historisch paleis en tuin in Vilagarcía de Arousa. De prachtige tuinen en traditionele Galicische architectuur maken van deze plek een uitstekend cultureel punt op de wijnroute.

Wilt u andere wijnroutes in de buurt kennen?

Wijnroute Ribeiro
Ontdek de Ribeiro Wijnroute, gelegen in de provincie Ourense, vlakbij de Rías Baixas Wijnroute. Deze route voert je door prachtige landschappen en wijngaarden, waar je de wijnen van de regio kunt proeven.

Monterrei Wijnroute
Verken de Monterrei wijnroute, ook gelegen in de provincie Ourense, in de buurt van de Rías Baixas wijnroute. Hier kun je genieten van unieke wijnlandschappen en de lokale wijnen proeven.

Wijnroute Valdeorras
Dompel je onder in de Valdeorras wijnroute, gelegen in de provincie Ourense, vlakbij de Rías Baixas wijnroute. Deze route laat je de wijngaarden van het gebied ontdekken en de wijnen van de oorsprongsbenaming Valdeorras proeven.