Bodega Marqués de Montecierzo

BEZOEK BODEGA MARQUÉS DE MONTECIERZO WIJNHUIS IN NAVARRA | WIJNTOURISME

Bodega Marqués de Montecierzo is een familiewijnhuis dat behoort tot de familie Lozano-Melero, met generatielange ervaring in de wereld van wijn en wijnbouw; het beschikt over een eigen landgoed (30 hectare wijngaarden), waardoor de meest uitputtende controle en zorg voor de wijngaarden en druiven mogelijk is.

Lees verder >

EEN WIJNHUIS MET EEN LANGE GESCHIEDENIS

Bodega Marques de Montecierzo is gevestigd in een emblematisch eeuwenoud gebouw in de gemeente Castejón, in wat eens de belangrijkste meelfabriek van het noorden van de regio was en dat tijdens de burgeroorlog en daarna als gevangenis werd gebruikt. Na de stopzetting van zijn activiteit als meelfabriek, en het daaropvolgende onbruikbaar worden van het gebouw, werd het aangekocht en opgeknapt door de familie Lozano-Melero. Tegenwoordig worden in het gebouw (dat op de lijst van het plaatselijke erfgoed staat en waar zich de grootste concentratie witte ooievaars van de streek bevindt) wijnen geproduceerd die op nieuwe Franse en Amerikaanse eiken vaten zijn gerijpt.

ONTDEK EEN VAN DE MEEST GERENOMMEERDE WIJNHUIZEN VAN NAVARRA 

Zo worden de wijnen van haar merken EMERGENTE en MONTECIERZO al jaren door de D.O. Navarra bekroond als beste wijnen; sommige daarvan, zoals de rosé, zijn opeenvolgend bekroond (2017 en 2018, evenals in 2019 door de Cofradía del Vino de Navarra of het Internationale Kampioenschap Rosé als ""Best Value"").

In rode wijnen, onze MONTECIERZO 100% merlot in 2018 bekroond als beste rood met hout door de D.O. Navarra, evenals door de Peñín Gids of onze EMERGENTE crianza (tempranillo - garnacha) met 90 Decanter punten, en bekroond door Mundus Vini, evenals podium in prijzen door de DO of onze Garnacha Selección Vino de Autor met Decanter medaille.

Dit alles maakt dit familiewijnhuis tot een van de meest gerenommeerde van Navarra van de laatste tijd, met signature wijnen zoals Garnacha of Eik en Reserva, maar ook met witte wijnen (Chardonnay (91 punten DO Navarra) en Muscatel) of onze huisgemaakte vermouth, de eerste vermouth in Navarra.

Onze missie is...

  1. Als landbouwers, het land te behandelen met het grootste respect en met technieken die van generatie op generatie zijn overgeërfd.
  2. Als wijnbouwers en wijnmakers, traditionele wijnen van de hoogste kwaliteit aan te bieden, met de beste service voor onze klanten/vrienden.
  3. De cultuur van goede wijnbereiding te verspreiden door middel van wijntoerisme. Dit alles om ons te onderscheiden en Bodega Marqués de Montecierzo, een boutique wijnhuis te maken.
Minder zien
BELANGRIJK! Vergeet niet aan te geven dat u via Enoturismo Spain komt, dan zal het wijnhuis u een aardigheidje geven.