05 de Octubre 2022

Samaniego in Wine

4 VAN ONZE WIJNHUIZEN ZIJN PRESENT BIJ SAMANIEGO IN WINE [OKTOBER 2022]

Op 28 oktober wordt in de gemeente Samaniego het evenement ''Samaniego in Wine'' gehouden, waaraan 4 van onze wijnhuizen, Ostatu, Alútiz, Baigorri en Bello Berganzo, zullen deelnemen. Het evenement, dat door 8 plaatselijke wijnhuizen wordt gepromoot, vindt plaats in de tuinen van het Samaniego-paleis, waar van elk deelnemend wijnhuis een wijn kan worden geproefd. De wijnen zullen vergezeld gaan van het gastronomische aanbod van het restaurant Vino y Tierra del Palacio de Samaniego.

PROGRAMMA

Het evenement begint om 18:00 uur met een eerste toast en presentatie van het evenement om plaats te maken voor de verschillende proeverijen en zal rond 21:00 uur eindigen met de opvoering van de Trama Dúo.

PRIJS 
63 euro per persoon.
* Ouder dan 18 jaar (minderjarigen worden toegelaten indien vergezeld door een volwassene).

INBEGREPEN

  • Proeverij van 8 wijnen.
  • Gastronomische begeleiding aangeboden door het Tierra y Vino Restaurant.
Na afloop van het evenement kunnen de deelnemers dineren in het restaurant Palacio de Samaniego. Dienst niet INBEGREPEN met het ticket en voorafgaande afspraak is noodzakelijk.

 

WINERIES OF ENOTURISMO SPAIN PARTICIPATING

Als u vóór het evenement meer wilt weten over of een bezoek wilt brengen aan een van onze wijnhuizen, is hier wat informatie die voor u van belang kan zijn: 

Bodegas Ostatu


Het heeft 36 hectare eigen wijngaarden, 50 micropercelen en een geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw.
Gericht op de zoektocht naar uitmuntendheid door een evenwicht tussen gisteren en vandaag, zonder beïnvloed te worden door modes. 


meer info

 

Bodegas Alútiz

Ambachtelijk wijnhuis dat voor 100% door een familie wordt geleid en gespecialiseerd is in wijnen met koolzuurgisting (cosecheros) en andere Rioja Alavesa wijnen van hoge kwaliteit.
De kelders van de familie Pascual Berganzo dateren uit de 17e eeuw, u kunt ze zelfs bezoeken in de wijnkelder.


bodega Alútiz

meer info

Bodegas Baigorri

Dit is een wijnmakerij waar de zwaartekracht centraal staat, zodat de druiven in hun geheel tot gisting komen en het hele proces verticaal verloopt, waarbij alle bewegingen van druiven of wijn door de zwaartekracht plaatsvinden, zodat elke vorm van mechanisch overpompen wordt vermeden. 

Bodega Baigorri
meer info

 

Bodegas Bello Berganzo

Het werd geboren als een familieproject, gebaseerd op het behoud van de wijntraditie en het vakmanschap.
 Het staat bekend om het gebruik van de corquete als teken van identiteit; een instrument dat al meer dan tweeduizend jaar in de wijngaarden wordt gebruikt en dat ook nu nog in gebruik is.


Bello Berganzo
meer info

MEER INFORMATIE EN RESERVERINGEN SAMANIEGO IN WINELogotipo Enoturismo blanco

Ontvang een exclusief presentje van onze wijnhuizen!

Als u contact opneemt met een van de wijnhuizen, zeg dan dat u via Enoturismo Spain komt, dan zult u een aardigheidje ontvangen.