21 de Marzo 2023

Wijntoerisme in Lanzarote

YAIZA WIJNUIS BEZOEKEN IN LANZAROTE [VEGA DE YUCO 2023]

Als u een van de beste wijnhuizen van Lanzarote wilt bezoeken, dan is Bodegas Vega de Yuco, waar de Yaiza-wijn wordt gemaakt, de juiste plaats.
Het innovatieve wijntoerismeproject ligt midden in het beschermde landschap van La Geria en in de enclave van het Natuurpark van de Vulkanen van Lanzarote.
De wijntoeristische activiteiten vinden plaats op Finca Testeina, zeer dicht bij de wijnmakerij, en bieden een verscheidenheid aan zeer interessante mogelijkheden.

Als u een van de volgende ervaringen kiest, geef dan aan dat u contact met hen opneemt via Enoturismo Spain en zij zullen u bijzonder goed behandelen.

Yaiza Wijnhuis bezoeken in Lanzarote

RONDLEIDING EN PROEVERIJ VAN BIOLOGISCHE WIJNEN UIT LANZAROTE MET EEN COMBINATIE VAN HANDGEMAAKTE CHOCOLADE

Wat is er inbegrepen?
 • Rondleiding: wijngaarden en historisch huis van Finca Testeina (16e eeuw)
 • Biologische wijnproeverij van 2 wijnen
 • Pairing: Handgemaakte chocolade van het eiland Lanzarote.

Openingstijden en prijzen?
 • Dinsdag: 11:00 uur (bezoek in het Engels).
 • Donderdag: 12:00 uur (Bezoek in het Spaans).
 • Duur: 90 minuten.
 • Prijs: 22€ (volwassenen) - 11€ (kinderen tussen 5 en 17 jaar). 
Plaats: Finca Testeina
Als je meer informatie wilt of rechtstreeks bij het wijnhuis wilt boeken, vergeet dan niet aan te geven dat je via Enoturismo Spain boekt en ze zullen je extra goed behandelen.

SYNESTHETISCHE MUZIKALE PROEFERVARING EN ZONSONDERGANGDRINK IN LA GERIA

Een ervaring voor alle 5 zintuigen
Wat is er inbegrepen?
 • Rondleiding: Landhuis Finca Testeina, Aljibe, Lagar en oude wijnmakerij met uitleg over de wijngaard en de omgeving van het natuurpark Los Volcanes.
 • Synaesthetische proeverij: Blinde proeverij met een glas Princesa Fayna mousserende wijn.
 • Sunset Drunch (diner-lunch): Menu bereid door de Lanzarote Chef Nauzet Santana Barreto.
*Experience (+18), alleen voor volwassenen.

Tijden en prijzen?
 • Vrijdag: 18:00 uur (Bezoek in het Spaans). Wintermaanden 17:00 uur.
 • Duur: 3 uur.
 • Prijs: 75€ /persoon

Plaats: Finca Testeina
Als je meer informatie wilt of rechtstreeks bij het wijnhuis wilt boeken, vergeet dan niet aan te geven dat je via Enoturismo Spain boekt en ze zullen je extra goed behandelen.

Wilt u yaiza wijn kopen?

Online Winkel

HOE WORDEN DE WIJNGAARDEN VAN LANZAROTE GENOEMD?

De wijngaarden van Lanzarote worden "jameos" of "malvasías" genoemd, afhankelijk van de geteelde druivensoort. Jameos zijn witte wijngaarden, vooral Malvasía Volcánica, en zijn het meest verspreid op het eiland. Er worden ook andere druivensoorten verbouwd, zoals Listán Blanco, Listán Negro en Moscatel.

Wijngaarden bezoekn in Lanzarote

De wijnbouw op Lanzarote is uniek. De wijngaarden worden geteeld in kuilen die in de vulkanische bodem zijn gegraven, "zocos" genoemd, waardoor de planten worden beschermd tegen de wind en profiteren van het regenwater dat door de bodem wordt gefilterd. Bovendien zijn de wijngaarden bedekt met een laag vulkanische as, "picón" genoemd, die helpt het vocht vast te houden en de wortels beschermt tegen de hoge temperaturen van de bodem.
ONTDEK MEER WIJNHUIZEN

Als u andere wijnhuizen wilt ontdekken om te bezoeken in Spanje, ,gebruik dan onze zoekmachine voor wijnhuizen of consulteer enkele van onze lijsten met wijnhuizen die we hebben opgesteld om uw beslissing gemakkelijker te maken.