Ribera del Duero Wijnroute 

(2024)

De Ribera del Duero wijnroute ligt op het Iberisch schiereiland en beslaat de provincies Burgos en Valladolid. Deze gerenommeerde wijnroute wordt gecontroleerd door de oorsprongsbenaming Ribera del Duero (D.O.), die de kwaliteit en authenticiteit van de wijnen die in het gebied worden geproduceerd garandeert.

Ribera del Duero Wijn Route Kaart

Wijnroute kaart deRibera del Duero

klik om de Wijnkaart te openen!

Welke wijnhuizen bezoeken in de Ribera del Duero Wijnroute?

Ontdek de wonderen van deze route met meer dan 250 wijnhuizen, klik op "Wijnhuizen bekijken" om ze te ontdekken!
Wijnhuizen zien

Te zien in de Ribera del Duero wijnroute

Klooster Santa María de Valbuena
Dit 12e-eeuwse klooster herbergt een belangrijke collectie heilige kunst en biedt rondleidingen die de fascinerende geschiedenis onthullen.

Kasteel van Peñafiel
Dit middeleeuwse kasteel, gelegen op een heuveltop, is een symbool van de regio en huisvest het Provinciaal Wijnmuseum, waar je meer kunt leren over de lokale wijngeschiedenis.

Kerk van San Juan de Baños
Deze 7e-eeuwse Visigotische kerk wordt beschouwd als een van de oudste in Spanje en valt op door zijn unieke architectuur en historische decoratieve elementen.

Wilt u andere wijnroutes in de buurt kennen?

Wijnroute de Rueda
Ontdek de witte wijnen van Rueda D.O. en bezoek de wijnmakerijen van de regio, gelegen in de buurt van de Ribera del Duero Wijnroute.

Wijnroute de Toro
Ontdek de D.O. Toro, bekend om zijn robuuste rode wijnen, en geniet van de wijnmakerijen en wijnlandschappen die het omringen.

Wijnroute de Cigales
Dompel jezelf onder in de Cigales D.O., bekend om zijn rosé en rode wijnen, en verken de wijnmakerijen en wijngaarden die deel uitmaken van deze charmante route.