Rioja Alavesa Wijnroute

 Rioja Alavesa Wijnroute

De Rioja Alavesa wijnroute ligt op het Iberisch schiereiland, in de autonome gemeenschap Baskenland, tussen de provincies Alava en La Rioja. De oorsprongsbenaming die de wijnen van het gebied controleert is de DOCa Rioja, wereldwijd erkend voor de kwaliteit van de rode wijnen die voornamelijk met de variëteit Tempranillo worden gemaakt, evenals voor de traditionele wijnmakerijen en wijngaardlandschappen.

kaart van de Rioja Alavesa wijnroute

 Rioja Alavesa wijnroute kaart

klik om de Wijnkaart te openen!

Welke wijnhuizen bezoeken op de Rioja Alavesa Wijnroute

Ontdek meer dan 60 wijnhuizen op de Rioja Alavesa Wijnroute - Bekijk wijnhuizen!
Wijnhuizen zien
 

Te zien in de Rioja Alavesa Wijnroute

Bodegas Subterráneas de Laguardia
Verken de ondergrondse wijnkelders van Laguardia, uitgehouwen in de kalkstenen rotsen, die een doolhof van tunnels en gangen vormen die al eeuwenlang worden gebruikt voor het rijpen van wijn.

La Guardia Vieja
Bewonder het historische centrum van La Guardia Vieja in Laguardia, met zijn geplaveide straten, herenhuizen en middeleeuwse stadsmuren, die een unieke ervaring bieden van tijdreizen.

Elciego
Bezoek Elciego, waar de bodega Marqués de Riscal zich bevindt, ontworpen door Frank Gehry, met zijn spectaculaire moderne architectuur die contrasteert met de traditionele landelijke omgeving.

Wilt u andere wijnroutes in de buurt kennen?

Ruta del Vino de Rioja Alta
Verken de Ruta del Vino de Rioja Alta, bekend om zijn hoogwaardige rode wijnen, eeuwenoude wijnhuizen en cultureel erfgoed in de regio La Rioja.

Ruta del Vino de Navarra
Ontdek de Ruta del Vino de Navarra, waar de wijngaarden zich uitstrekken over de autonome regio, met een breed scala aan rode, witte en rosé wijnen.

Ruta del Vino de Txakoli de Álava
Dompel jezelf onder in de Ruta del Vino de Txakoli de Álava, waar deze jonge en fruitige witte wijn wordt geproduceerd, kenmerkend voor het Baskenland, te midden van heuvels en groene landschappen.