Bodegas Las Orcas

Bodegas las Orcas gebouw Modernistisch en geïntegreerd in de familie wijngaardenWijnbar Bodegas las Orcas in Laguardia ingericht met hout en warme verlichtingWoonkamer Wijnbar Bodegas las Orcas LaguardiaBodegas las Orcas wijngaarden wijntoerisme uitzichten in LaguardiaMeisje lost druivenwagen Bodegas las Orcas oogst druivenUitzicht op wijngaarden en Laguardia vanaf Bodegas Las OrcasBodegas las Orcas gebouw bij nacht wijnbar laguardiaDecenio wijn Bodegas las Orcas Rioja rode wijnBodegas las Orcas familie in de wijngaarden Bodegas las Orcas wijn op rozen

BODEGAS LAS ORCAS IN LAGUARDIA BEZOEKEN [RIOJA ALAVESA]

Bodegas Las Orcas is een klein familie wijnhuis gelegen in de gemeente Laguardia, Rioja Alavesa.

Lucia Abando San Pedro behoort tot de zesde generatie van een familie die zich toelegt op wijngaarden en wijnmaken. Een recente toevoeging aan het familiebedrijf, ze is hier om te blijven en brengt een frisse wind in de wijnmakerij.

In 1994, na het huwelijk van Cristina San Pedro Rández met Raimundo Abando, richtten zij samen Bodegas Las Orcas op, met de grote hulp en steun van haar ouders, Javier en Cristina.

DE WIJNGAARD EN DE WIJN, DE HOOFDROLSPELERS

Laguardia, beschermd door la Sierra de Cantabria, is een plaats waar wijngaarden en wijn de hoofdrol spelen. Van de ondergrondse kelders uit de middeleeuwen tot de modernste van de 21e eeuw. Een evenwicht tussen traditie en moderniteit.

Dit is het evenwicht waar Cristina en Raimundo vanaf het begin naar hebben gestreefd, en dat met de inlijving van hun dochter Lucía verder zal worden bevorderd.

Lucía is afgestudeerd in landbouw- en voedingsmiddelentechniek en plattelandsontwikkeling aan de openbare universiteit van Navarra. Zij heeft ook een master in Agronomic Engineering afgerond aan de Polytechnische Universiteit van Madrid en een master in Innovatieve Oenologie aan de Universiteit van Baskenland en de Openbare Universiteit van Navarra in samenwerking met de Universiteit van Bordeaux.

TERROIR, TRADITIE EN MODERNITEIT

Hun filosofie is heel duidelijk: de essentie van hun wijngaarden laten zien in hun wijnen, met innovatieve ideeën maar altijd met respect voor het goede werk en de traditie die hun ouders kenmerken.

De familie Abando San Pedro werkt momenteel met 10 hectare eigen wijngaarden en 12 gecontroleerde hectare, allemaal in de stad Laguardia.

De opening van een nieuw gebouw voor het wijnhuis brengt de wens met zich mee om de ervaring van Raimundo en Cristina, de kennis en frisheid van hun dochter Lucía en nieuwe technologieën te verenigen, om wijnen met een unieke persoonlijkheid te verkrijgen die terroir, traditie en moderniteit combineren.

WILT U ONZE WIJNEN KOPEN OF ER MEER OVER WETEN?

Online Winkel

Logotipo Enoturismo blanco

Ontvang een exclusief presentje van onze wijnhuizen!

Als u contact opneemt met een van de wijnhuizen, zeg dan dat u via Enoturismo Spain komt, dan zult u een aardigheidje ontvangen.