Bodegas Casa Primicia

Toegangsdeur van de Casa Primicia Winery in Laguardia, Rioja Alavesa, SpanjeCasa Primicia Winery vatenkamer, ondergrondse kelder, gang met vatenGangpad in de vatenkamer van Bodegas Casa Primicia met een glas rode wijn in het midden Interieur van Bodegas Casa Primicia met warme verlichting, open ruimte en houten plafonds.

BEZOEK DE OUDSTE ORIGINELE WIJNMAKERIJ VAN SPANJE IN LAGUARDIA

Casa Primicia is het oudste oorspronkelijke wijnhuis van Spanje (15e eeuw). In het hart van de Rioja Alavesa regio ligt het historische stadje Laguardia. Casa Primicia is het oudste burgerlijke gebouw van het stadje, dat dateert uit de 11e eeuw, en sinds de 15e eeuw is het een wijnhuis. De kerk inde middeleeuwse belastingen (tienden en eerste vruchten) en produceerde wijn tot het midden van de 19e eeuw.

Lees verder >

In 1973 redde Julián Madrid, een wijnbouwer uit Laguardia, een pionier, een liefhebber van de Rioja Alavesa en de wijnen van het land, Casa Primicia uit de geschiedenis. In 2006 werden enkele restauratiewerken uitgevoerd, die in 2009 werden voltooid, en die ons vandaag toelaten de bodega te bezoeken zoals ze oorspronkelijk was, en ook te genieten van de magie van de ondergrondse kelders. 

PROEVERIJ VAN DE PRESTIGIEUZE WIJNEN VAN WIJNHUIS CASA PRIMICIA 

Het bezoek wordt afgesloten met een proeverij van de prestigieuze en bekroonde wijnen van Bodegas Casa Primicia. Er is een lunchmogelijkheid voor groepen.


 

Minder zien
Logotipo Enoturismo blanco

Ontvang een exclusief presentje van onze wijnhuizen!

Als u contact opneemt met een van de wijnhuizen, zeg dan dat u via Enoturismo Spain komt, dan zult u een aardigheidje ontvangen.