Bodegas Ontañón , El Templo del Vino

Voorgevel van Bodegas Ontañón de tempel van wijn bij nacht, paars verlicht.Bodegas Ontañón, de tempel van de wijn bij nacht, paars verlicht. Zeer grote tanks in twee rijen en een centrale gang die eindigt in een glas-in-loodraam waardoor het licht naar binnen valt. Vatenkamer Bodegas Ontañón de tempel van de wijn met een glas-in-loodraam van de god Bacchus aan de muur.Wijnproeven bij Bodegas Ontañón, de tempel van de wijn in Logroño. Sculptuur met een wijnthema bij Bodegas Ontañón el templo del vino in Logroño. Wijntoeristische tour

DE ONTAÑON WIJNHUIS BEZOEKEN IN LOGROÑO [RIOJA]

Als je van plan bent om een van de wijnhuizen in La Rioja te bezoeken, mag je Ontañón en zijn bijzondere Tempel van de Wijn niet missen. 

Een bezoek aan een ander soort wijnhuis! Hier leer je op een leuke manier over proefrituelen in de wijnbar "La Sacristía", vergezeld van smakelijke tapas, en maak je kennis met de wijnruimten (tank- en vatenruimten en de ondergrondse wijnkelder). 

Het is ongetwijfeld een van de meest bijzondere wijnhuizen in de appellation en ligt op slechts 5 minuten rijden van het centrum van Logroño. 
Lees verder >

ONTDEK DE WIJNTEMPEL

De familie Pérez Cuevas, oprichters van Bodegas Ontañón, zijn al meer dan 80 jaar verbonden met het land en met wijn. Toen al maakten ze wijn in hun kluizenaarswoning in de wijk Bodegas de Quel, volgens een traditie die meer dan 300 jaar teruggaat. Hun adoratie voor deze drank leidde ertoe dat ze hun "Cultus van de Wijn" wilden delen met de rest van de wereld en dus stichtten ze de eerste Tempel van de Wijn in Logroño. Ze creëerden niet alleen een wijnmakerij om hun wijn te maken en te laten rijpen, maar een speciale plek waar, verzorgd door de God van de Wijn en Mythologische Helden in de vorm van enorme sculpturen, schilderijen en glas-in-loodramen, de wijn van Ontañón Familia zijn maximale expressie bereikt.
 
De "Wijncultus" put uit de bronnen van alle klassieke religies die wijn ophemelden als een magisch elixer en put vooral uit de Griekse mythologie als iconisch en verhalend element. In ieder geval is het een eigentijdse en leuke cultus waarin iedereen welkom is.

Wilt u onze wijnen kopen of er meer over weten?

Online Winkel

Minder zien
Logotipo Enoturismo blanco

Ontvang een exclusief presentje van onze wijnhuizen!

Als u contact opneemt met een van de wijnhuizen, zeg dan dat u via Enoturismo Spain komt, dan zult u een aardigheidje ontvangen.