Bodegas Val da Lenda

Bodegas Val da Lenda wijngaarden landschap in Ribeira Sacra Wijn toerismeLandschap van de rivier Sil wijngaarden Bodegas Val da Lenda in Ribeira Sacra wijn toerismeFlessen wijn Bodegas Val da Lenda mencía rasBinnen Bodegas Val da Lenda rondleidingen in Ribeira Sacra

BEZOEK BODEGAS VAL DA LENDA WIJNHUIS IN RIBEIRA SACRA

In het zuiden van de provincie van Lugo, in het binnenland van Galicië, ligt het kleine wijnbouwgebied van Amandi, binnen de oorsprongsbenaming Ribeira Sacra. Onze wijngaarden liggen op de steile hellingen van de rivier Sil waar wij, op terrassen van geringe afmetingen en moeilijk toegankelijk, een wijnbouw ontwikkelen die terecht als heroïsch wordt omschreven.

De prijs van de rondleiding is 10 euro per persoon.

Lees verder >

HEROÏSCHE WIJNBOUW EN DE MENCÍA-DRUIFSOORT DE BASIS VAN ONZE WIJNEN

Op deze gronden, die geen uniformiteit vertonen, behalve in hun gemeenschappelijke zure reactie en hun goede vruchtbaarheid, overheersen de rode variëteiten, waaronder de uitstekende Mencía, de echte hoeksteen van onze wijnbouw, opvalt.

FAMILIE WIJNHUIS IN AMANDI

De productie van onze wijn gaat terug tot verschillende generaties, maar met de legalisering ervan in 1991 werd onze kleine familiewijnhuis een van de pioniers van de oorsprongsbenaming.

Wij maken Val da Lenda van druiven van het Mencía ras uit onze eigen wijngaarden gelegen in Amandi. Momenteel herbeplanten wij oude percelen, om voor de volgende oogst een halve hectare wijngaard meer te hebben, zodat wij een productie van 20.000 liter van onze eigen oogst kunnen realiseren.

Minder zien

Wijnroutes in Galicia


Logotipo Enoturismo blanco

Ontvang een exclusief presentje van onze wijnhuizen!

Als u contact opneemt met een van de wijnhuizen, zeg dan dat u via Enoturismo Spain komt, dan zult u een aardigheidje ontvangen.