Bodegas Bilbaínas

Gevel van Bodegas Bilabínas. Traditioneel gebouw in witte aarde en kastanjebruin met een toren en de tekst ''viña Pomal'' en een blauwe plaquette met de tekst Bodegas Bilbaínas.Bezoek aan Bodegas Bilbaínas in Haro. Gebouw en omringende bomenInterieur van de Bilbaínas wijnmakerij in HaroWijntoerisme bezoek aan Bilbaínas Wijnmakerij en stand met bord ''Pomal wijngaard''.Evenementen in Bodegas Bilbaínas, tafels buiten gedekt met witte tafelkleden en in de schaduw van de bomen.Wijnproeven met de familie bij Bodegas BilbaínasInterieur van Bodegas Bilbaínas Wijnmakerij met hoge plafonds bedekt met hout en warm licht, de structuur bestaat uit talloze ronde bogen bedekt met steen.Bodegas Bilbaínas winkel in Haro

BODEGAS BILBAÍNAS IN HARO BEZOEKEN [LA RIOJA]

Bodegas Bilbaínas, een van de oudste wijnhuizen van La Rioja, is gevestigd in de mythische Barrio de la Estación in Haro (Rioja Alta). De oorsprong gaat terug tot 1859, toen Franse producenten zich in deze Riojastad vestigden om rode wijn te produceren en naar Frankrijk te exporteren.
Lees verder >
Vier decennia later, in 1901, nam de zakenman Santiago Ugarte uit Bilbao het bedrijf over. Als pionier sinds zijn oprichting in het maken van wijnen van eigen druiven, is het de grootste eigenaar van wijngaarden in de gemeente Haro. Een totaal van 250 hectare omringt het wijnhuis, in navolging van de prestigieuze Franse châteaux.

Het wijnhuis heeft het oudste bottelregister van La Rioja, aangezien de wijnen vanaf het begin op het landgoed werden gebotteld en geëtiketteerd. Het hoofdgebouw herbergt een oppervlakte van 3.400 m² ondergrondse kelders.

BEZOEK HET WIJNHUIS WAAR VIÑA POMAL WERD GEBOREN

De eerste jaargang van Viña Pomal, het vlaggenschip van de wijngaard, dateert van 1904, het beginpunt van de geboorte van een klassieker. Viña Pomal dankt zijn naam aan de wijngaard waar het werd geboren.

Bodegas Bilbaínas was meer dan 100 jaar geleden een pionier en visionair die begreep dat oenologie ongetwijfeld hand in hand moet gaan met wijnbouw. Daarom werden de wijngaarden, het terroir en de druif vanaf het begin op de voorgrond geplaatst. Zaco, Vicuana, Paceta, namen van percelen die vandaag meer dan ooit de levende geschiedenis van Rioja vormen.

Het blijft trouw aan zijn klassieke stijl van reserva's en gran reserva's, maar verrast tegelijkertijd met landgoedwijnen zoals Viña Pomal Alto de la Caseta of Viña Zaco Viñedo Singular, die beide de beste expressie van Tempranillo laten zien, of innovaties zoals zijn collectie Singular Wines: Maturana Blanca, Tempranillo blanco, Graciano en Garnacha.

Bilbaínas heeft ook uitzonderlijke wijnen zoals La Vicalanda, een van de belangrijkste referenties die in het begin van de jaren '90 werd geboren, en met een nauwe band met mousserende wijn sinds zijn oorsprong met merken als Lumen en Royal Carlton. In de naoorlogse periode na de Eerste Wereldoorlog produceerde dit wijnhuis mousserende wijnen voor de grote Champagnehuizen, waardoor het over grote kennis en maximale ervaring beschikte
Minder zien
Logotipo Enoturismo blanco

Ontvang een exclusief presentje van onze wijnhuizen!

Als u contact opneemt met een van de wijnhuizen, zeg dan dat u via Enoturismo Spain komt, dan zult u een aardigheidje ontvangen.