Bodegas Bilbaínas

BODEGAS BILBAÍNAS IN HARO BEZOEKEN [LA RIOJA]

Bodegas Bilbaínas, een van de oudste wijnhuizen van La Rioja, is gevestigd in de mythische Barrio de la Estación in Haro (Rioja Alta). De oorsprong gaat terug tot 1859, toen Franse producenten zich in deze Riojastad vestigden om rode wijn te produceren en naar Frankrijk te exporteren.
Lees verder >
Vier decennia later, in 1901, nam de zakenman Santiago Ugarte uit Bilbao het bedrijf over. Als pionier sinds zijn oprichting in het maken van wijnen van eigen druiven, is het de grootste eigenaar van wijngaarden in de gemeente Haro. Een totaal van 250 hectare omringt het wijnhuis, in navolging van de prestigieuze Franse châteaux.

Het wijnhuis heeft het oudste bottelregister van La Rioja, aangezien de wijnen vanaf het begin op het landgoed werden gebotteld en geëtiketteerd. Het hoofdgebouw herbergt een oppervlakte van 3.400 m² ondergrondse kelders.

TIJDSCHEMA'S 

Raíces Bezoek
  • Engels: ma-za om 10u
  • Spaans: ma-za om 12u
Het ''Raíces'' bezoek begint met een rondleiding door het historische gedeelte van onze wijnmakerij, waar je de Bodega Francesa (1859) en de Calados zult bezoeken, en vervolgt de tour door La Central (wijnmakerij uit 1901), onze Barrel Rooms en de Bodega Icono Santiago Ugarte, waar we de meest exclusieve wijnen van het huis maken. In onze wijngaard, waar de druivensoorten worden vertegenwoordigd waarmee Bodegas Bilbaínas zijn wijnen maakt, krijg je de kans om te leren hoe je de verschillende druivensoorten kunt onderscheiden. Tot slot zullen we drie Reserva wijnen proeven vergezeld van kaas en crackers in onze unieke ruimtes: La Marquesina, de Eetkamer of het Museum.

Prestige Tour: op aanvraag voor groepen van M-F

Didactisch, authentiek en compleet bezoek, waarbij mensen die zich willen verdiepen in de wereld van wijn dat samen met ons kunnen doen. In deze activiteit bezoeken we alle gebieden van de wijnmakerij: La Central, Bodega Francesa, Calados, Barrel Rooms, La Marquesina en Bodega Santiago Ugarte (waar we onze meest exclusieve wijnen maken), en we geven uitleg over onze wijnbouw. Bodegas Bilbaínas is de grootste wijngaardeigenaar in de gemeente Haro, waar we 250 hectare hebben. Tijdens de tour krijgt elke bezoeker een tas en een glas met het logo van het wijnhuis (een geschenk van het wijnhuis), waarmee de wijnen die deel uitmaken van de tour in verschillende delen van het wijnhuis kunnen worden geproefd: Maturana Blanca, Viña Pomal Gran Reserva en Zaco Viñedo Singular. Dit zijn allemaal wijnen uit het Prestige-assortiment van Bodegas Bilbaínas.

Openingstijden Wijnbar en Terras
  • M-F van 10 tot 17 uur
  • Zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur
  • Zondag van 10.00 tot 16.00

BEZOEK HET WIJNHUIS WAAR VIÑA POMAL WERD GEBOREN

De eerste jaargang van Viña Pomal, het vlaggenschip van de wijngaard, dateert van 1904, het beginpunt van de geboorte van een klassieker. Viña Pomal dankt zijn naam aan de wijngaard waar het werd geboren.

Bodegas Bilbaínas was meer dan 100 jaar geleden een pionier en visionair die begreep dat oenologie ongetwijfeld hand in hand moet gaan met wijnbouw. Daarom werden de wijngaarden, het terroir en de druif vanaf het begin op de voorgrond geplaatst. Zaco, Vicuana, Paceta, namen van percelen die vandaag meer dan ooit de levende geschiedenis van Rioja vormen.

Het blijft trouw aan zijn klassieke stijl van reserva's en gran reserva's, maar verrast tegelijkertijd met landgoedwijnen zoals Viña Pomal Alto de la Caseta of Viña Zaco Viñedo Singular, die beide de beste expressie van Tempranillo laten zien, of innovaties zoals zijn collectie Singular Wines: Maturana Blanca, Tempranillo blanco, Graciano en Garnacha.

Bilbaínas heeft ook uitzonderlijke wijnen zoals La Vicalanda, een van de belangrijkste referenties die in het begin van de jaren '90 werd geboren, en met een nauwe band met mousserende wijn sinds zijn oorsprong met merken als Lumen en Royal Carlton. In de naoorlogse periode na de Eerste Wereldoorlog produceerde dit wijnhuis mousserende wijnen voor de grote Champagnehuizen, waardoor het over grote kennis en maximale ervaring beschikte

EVENEMENTEN IN BILBAÍNAS

Eventos en Bodegas Bilbainas La Rioja

Heb je er ooit over nagedacht om je bruiloft te houden op een historische locatie? Kun je je voorstellen om je bedrijfsevenement te houden omringd door wijngaarden in een van de oudste wijnmakerijen van Rioja?

Bij Bodegas Bilbaínas hebben we alles wat je nodig hebt om je droomevenement waar te maken: ruime multifunctionele zalen, verschillende eetzalen... en zelfs een goed onderhouden tuin van 5.000 vierkante meter!

Neem contact met ons op en we geven je een vrijblijvende offerte die past bij jouw ideeën voor die speciale dag. En als je wilt, kun je onze ruimtes persoonlijk komen bekijken. We kijken ernaar uit om je alles te laten zien en je te helpen om je evenement werkelijkheid te laten worden!

 

Minder zien