Bodegas Numanthia

Gevel van Bodegas Numanthia in ToroWijnproeverij bij Bodegas Numanthia in ToroBezoek aan de wijngaarden van Bodegas Numanthia in Toro, Zamora zonsondergangDrie flessen Bodegas Numanthia wijn

BEZOEK HET WIJNHUIS NUMANTHIA IN TORO

Aan de oevers van de rivier Duero, in de Spaanse provincie Zamora, ligt het wijngebied Toro, in het hart waarvan het landgoed Bodega Numanthia ligt.

Lees verder >

VEERKRACHT EN WEERSTAND

De naam van het landgoed is ontleend aan de geschiedenis van veerkracht en verzet van de stad Numancia, die zich bijna een eeuw lang heldhaftig verzette tegen de invasie van de Romeinse troepen. Een veerkracht die doet denken aan die van de Tinta de Toro wijngaarden, sommige van de oudste in de wereld, met een leeftijd variërend van 30 tot 200 jaar oud. Deze door de tijd gebeeldhouwde, ongeënte wijnstokken hebben op wonderbaarlijke wijze niet alleen de druifluisepidemie overleefd die de Europese wijngaarden in de 19e eeuw decimeerde, maar ook verschillende decennia van extreme klimatologische omstandigheden, waarbij strenge winters en verzengende zomers werden doorstaan.

ZORGVULDIGE EN PERSOONLIJKE VERZORGING VAN DE WIJNSTOKKEN 

De eeuwenoude wijnstokken van Toro vereisen een zorgvuldige, nauwgezette en zeer persoonlijke verzorging. In de loop der jaren hebben deze wijnstokken een vermogen ontwikkeld om onder alle omstandigheden in evenwicht te blijven en druiven van een ongewone kwaliteit te produceren. Hun opbrengsten, die tot de laagste ter wereld behoren, staan garant voor een uitzonderlijke aromatische concentratie. Tinta de Toro is extreem tanninerijk, krachtig en moeilijk te hanteren. Sommige voorouderlijke wijnbouwpraktijken, zoals de bijzondere snoeitechnieken van de eeuwenoude wijnstokken in de regio, zijn aan het landgoed doorgegeven door de plaatselijke wijnbouwfamilies, die al generaties lang hand in hand werken met Bodega Numanthia.

TERMES | NUMANTHIA | TERMANTIA

Het respect voor deze kennis, gecombineerd met de vakkundige handen van de wijnmakers van Bodega Numanthia, onthult de exquisiteit en elegantie van Tinta de Toro en vormt drie fundamenteel verschillende expressies: Termes, Numanthia en Termanthia.

Minder zien
Belangrijk! Vergeet niet aan te geven dat je contact met ons opneemt via Enoturismo Spanje.