Bodegas Tritium

Gangpad met vaten tijdens een bezoek aan Bodegas Tritium in cenicero, La RiojaWijnproeven tussen de vaten tijdens een wijntoeristisch bezoek aan Bodegas Tritium La RiojaToegang tot de ondergrondse wijnkelder Bodegas Tritium

BEZOEK BODEGAS TRITIUM WIJNHUIS IN CENICERO | LA RIOJA

De geschiedenis van Bodegas Tritium is geboren uit een persoonlijke genegenheid voor de oude wijnstokken. Een liefde die ons vandaag in staat stelt om acht hectare wijngaarden te bezitten, in leeftijd variërend van 90 en 120 jaar oud, de oudste werden geplant in 1903. Het gaat om landgoederen die nooit deel hebben genomen aan de twee grote massale rooiingen in La Rioja: de eerste in de jaren '60 en '70, aangemoedigd door de mechanisering van de wijnbouwtaken, en de tweede die verband hield met de komst van multinationals in de sector in de jaren '80 en '90.

Lees verder >

In de jaren '60 en '70 werden de wijnstokken gerooid om gemechaniseerd werk mogelijk te maken en de intrede van de tractor te vergemakkelijken, dit in tegenstelling tot Frankrijk, waar de wijnbouwers de tractor aanpasten aan de breedte van de traditionele wijnstokken. Anderzijds heeft de komst van grote groepen naar La Rioja geleid tot een sterke vraag naar druiven met de oorsprongsbenaming La Rioja. Dit, samen met goede druivenprijzen (met nauwelijks kwaliteitsverschil), leidde tot de vervanging van oude wijnstokken (met een lagere productie) door nieuwe. Het verlies aan wijngaarden en wijnbouwerfgoed was zeer groot, omwille van hogere opbrengsten.

''Bodegas Tritium is geboren uit een persoonlijke genegenheid voor de oude wijnstokken''

Wilt u onze wijnen kopen of er meer over weten?

Online Winkel

Minder zien
Logotipo Enoturismo blanco

Ontvang een exclusief presentje van onze wijnhuizen!

Als u contact opneemt met een van de wijnhuizen, zeg dan dat u via Enoturismo Spain komt, dan zult u een aardigheidje ontvangen.