Celler Kripta

CAVA WIJNHUIS CELLER KRIPTA BEZOEKEN IN BARCELONA

EEN CAVA MET ZIEL 

In 1955 produceerde Agustí Torelló Mata zijn eerste 500 flessen cava en begon een carrière die hem tot een van de beste oenologen van Spanje maakte, tot hij in 1979 KRIPTA creëerde, de icooncava van het wijnhuis, die vandaag een van de referentiecava's van de familie is. Het wordt geleid door zijn kinderen, Àlex en Gemma Torelló. Vandaag worden de wijnen en cava's van Agustí Torelló Mata verkocht in meer dan 30 landen op 4 continenten. Een familie met Cava ziel. 
Lees verder >

OORSPRONG EN DUURZAAMHEID

D.O. Cava en D.O. Penedès 150 biologische percelen in de Anoia-Foix vallei (provincie Barcelona) 100% met de hand geoogst, met respect voor de cyclus van de plant en het optimale moment van rijping.

ALLEEN INHEEMSE VARIËTEITEN 

100% traditionele inheemse variëteiten, uniek in de wereld: Macabeo, Xarel-lo en Parellada voor de witte, en Trepat voor de rosé. Zij zijn de uitdrukking van het land van oorsprong, perfect aangepast aan het klimaat en de bodem. Zo verkrijgen we wijnen van hoge kwaliteit, uniek en met een eigen persoonlijkheid.

INTEGRALE WIJNMAKER 

De certificering van de DO als integraal wijnmaker garandeert dat alle wijnen in de wijnmakerij worden gevinifieerd. Elk ras vergist met zijn eigen gisten, jaar na jaar geselecteerd in onze wijngaarden. Bovendien worden ze gemaakt met veganistisch gecertificeerde plantaardige vinificatiemiddelen. 

SUPERIEURE KELDERCAVA'S 

Alle cavas van Agustí Torelló Mata zijn superieur gerijpt: RESERVA met een minimale rijpingstijd van 3 jaar en GRAN RESERVA met een lange rijpingstijd van 4 tot 10 jaar voor de beste wijnen. Elk etiket vermeldt de datum van degorgering: dit is het moment waarop de gisten van de tweede gisting worden verwijderd en de laatste kurk wordt geplaatst, het einde van de rijping in de fles in de kelder. 

Wilt u onze wijnen kopen of er meer over weten?

Online Winkel

Minder zien
BELANGRIJK! Vergeet niet aan te geven dat u via Enoturismo Spain komt.