Finca Villacreces

BEZOEK FINCA VILLACRECES WIJNHUIS IN RIBERA DEL DUERO [2024]

Finca Villacreces wordt beschouwd als de verborgen parel van Ribera del Duero en ligt midden in een tweehonderd jaar oud dennenbos en in het hart van de gouden mijl van de oorsprongsbenaming. Villacreces biedt een exclusief aanbod van wijntoeristische ervaringen, zowel in de wijnmakerij als in de wijngaard, waarmee het probeert de waarde van het ontvangen natuurlijke erfgoed en de productie van kwaliteitswijnen met biologische certificering te vergroten. 
Lees verder >

WIJNTOERISME IN DE VERBORGEN PAREL VAN DE RIBERA DEL DUERO

Het bezoek aan het wijnhuis begint aan de voet van de wijngaard, waar u uit de eerste hand kennis maakt met de biologische wijnbouwwerkzaamheden die worden uitgevoerd op elk van de 15 percelen waarin de wijngaard is verdeeld. U zult verder stap voor stap het gistings- en rijpingsproces in vaten ontdekken, evenals het verleden van Finca Villacreces, de geschiedenis ervan en de geschiedenis van degenen die er sinds de 14e eeuw wonen. 
Tot slot geniet u van een proeverij van twee wijnen: Pruno en Finca Villacreces, vergezeld van een pairing met gastronomische producten uit de regio en een proeverij van limited edition olijfolie die ook onder de naam Pruno wordt gemaakt.

ROUTES DOOR DE WIJNGAARD OP ELEKTRISCHE FIETSEN

Tussen maart en oktober wordt het aanbod van wijntoerisme uitgebreid met routes door de wijngaard op elektrische fietsen, waarbij de magie van een unieke omgeving wordt ontdekt waar de wijngaard het bos en de rivier de Douro ontmoet, eindigend met een picknick naast de wijnstokken.

EEN DOMEIN MET HISTORIE

De geschiedenis van deze unieke enclave begint in de 14e eeuw toen Pedro de Villacreces, een Franciscaanse broeder en de eerste kolonist van het landgoed, zich in deze meander langs de Duero rivier vestigde samen met een groep geestelijken, waaronder San Pedro Regalado, beschermheilige van Valladolid, om zich te wijden aan het gebed en het bewerken van het land. Zij hadden toen al een kleine wijngaard voor eigen gebruik en dat van de nabijgelegen kloosters. Met het verdwijnen van Mendizábal ging het landgoed over in particuliere handen van verschillende eigenaren tot de familie Antón in 2004 een van de meest spectaculaire landgoederen in de Ribera del Duero verwierf.

Wilt u onze wijnen kopen of er meer over weten?

Online Winkel

Minder zien
BELANGRIJK! Vergeet niet aan te geven dat u via Enoturismo Spain komt