18 de Octubre 2022

Bodega Pirineos voltooit de oogst van 2022

BODEGA PIRINEOS SLUIT DE OOGST AF MET 3 MILJOEN KILO DRUIVEN VAN HOGE KWALITEIT.

De prachtige aanpassing van onze bodems aan het weer van dit jaar heeft geleid tot een grote kleurconcentratie in de verschillende druivenrassen. De oogstcampagne van 2022 was dit jaar door de weersomstandigheden tien dagen vroeger dan in 2021, maar is met 3 miljoen kilo beter geëindigd dan verwacht.

Volgens Jesús Astrain, technisch directeur van Bodega Pirineos , duurde deze oogstcampagne ongeveer zes weken. "De binnenkomst van de verschillende druivenrassen was frequenter dan in voorgaande jaren, met minder pauzes tussen de verschillende druivenrassen", legt hij uit.

vendimia 2022 Bodega Pirineos

De oogstcampagne van 2022 in Bodega Pirineos begon met de oogst van de belangrijkste witte druivenrassen, Chardonnay en Gewürztraminer, en ging verder met Merlot, gevolgd door Tempranillo, Cabernet, Moristel, Parraleta, Garnacha, Macabeo, Sauvignon Blanc en Riesling.
 
Jesús Astrain, de meest ervaren wijnmaker van de appellation Somontano (sinds 1988), zegt: "De kleurrijpheid van de druiven is perfect. We hebben de wijnstokken geen tijd gegeven om nog meer waterstress op te vangen." En hij voegt eraan toe: "Over het algemeen hebben we een zeer goed gevoel over de kwaliteit. Het is verrassend hoe goed onze niet-bevloeide wijngaarden zich hebben aangepast aan het weer van dit jaar".
 
Als belangrijkste nieuwigheid heeft Bodega Pirineos dit jaar enkele Garnacha Blanca-druiven verwerkt, een druif die zich voegt bij de rest van de druiven waarmee Pirineos werkt.
meer informatie
Logotipo Enoturismo blanco

Ontvang een exclusief presentje van onze wijnhuizen!

Als u contact opneemt met een van de wijnhuizen, zeg dan dat u via Enoturismo Spain komt, dan zult u een aardigheidje ontvangen.