14 de Octubre 2022

Nieuwe Jaargang Tesalia 2019

NIEUWE JAARGANG VAN DE MEEST EMBLEMATISCHE WIJN TESALIA WIJNHUIS [TESALIA 2019]

Presentación Tesalia vino añada 2019

 

De nieuwe jaargang van Tesalia, het vlaggenschip van de wijngaard, is een gedifferentieerde blend op basis van Petit Verdot, Syrah, Cabernet Sauvignon en Tintilla de Rota waarvan 22.000 flessen zijn geproduceerd.
 
De Tesalia 2019 wijnen worden gekenmerkt door frisse, elegante rode wijnen met een onvergelijkbare aromatische intensiteit. Bovendien worden ze beschouwd als rijpingswijnen, die de komende tien jaar zullen blijven groeien.

Presentatie van de nieuwe jaargang 2019, Madrid, september 2022

Bodega Tesalia presenteert Tesalia 2019, de nieuwe jaargang van zijn vlaggenschipwijn, beter bekend als "La Joya del Sur". 

Deze wijn, gemaakt van Petit Verdot, Syrah, Cabernet Sauvignon en Tintilla de Rota, is 12 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten, met als resultaat een frisse, smaakvolle en evenwichtige rode wijn. 

Het klimaat, de selectie van de variëteiten en het perfectionisme van de vinificatie- en rijpingsprocessen zorgen ervoor dat het wijnjaar 2019 een perfecte rijping presenteert die al het karakter van de variëteit behoudt, en zich onderscheidt van de vorige seizoenen door een grotere frisheid, helderheid en elegantie. Bovendien zijn de druiven, dankzij de aanplant van wijnstokken om de gevolgen van de klimaatverandering tegen te gaan, altijd in perfecte conditie en behouden ze al hun versheid.


 Corchos vino Tesalia 2019

Tesalia 2019 heeft een prachtige kersenrode kleur met paarse tonen en een zeer hoge body. Het aroma is intens en complex, met tonen van kreupelhout en zwart fruit, gevolgd door tonen van vatrijping, tabak, cederhout, kruiden en mineraliteit. In de mond is hij smakelijk, en men proeft een prachtig evenwicht; enerzijds is hij vlezig, krachtig met fijne tannines, en anderzijds is hij fruitig, fris en elegant met een aangename en lange afdronk.

Waarmee kan je Tesalia 2019 combineren?

Deze nieuwe jaargang van Tesalia heeft een harmonieuze uitstraling die ideaal is om stoofschotels en rood vlees te begeleiden. In totaal zijn er 22.000 flessen geproduceerd, ideaal om van te genieten, maar de komende tien jaar zullen ze blijven groeien en evolueren.

Tesalia vormt samen met ARX en Iceni de trilogie van rode wijnen van de  bodega Tesalia, gelegen in Arcos de la Frontera, is er dankzij de kwaliteit van hun wijnen in geslaagd Andalusië op de kaart te zetten van de grote rode wijnen in de wereld.