23 de Septiembre 2022

Wijnoogstuitstapje in Hotel-Bodega | Cuenca Spanje

Oogstactiviteiten bij Finca la Estacada Cuenca [2022]

Het meemaken en beleven van de druivenoogst uit eerste hand is het voorstel van Finca La Estacada voor de periode september en oktober. Een unieke ervaring waar u de historie van de druif kunt ontdekken vanaf het moment dat deze uit de wijngaard wordt geoogst tot aan de verwerking tot most en later tot wijn, en waar u enkele van de meest emblematische wijnen van het wijnhuis kunt proeven. 

Oogstactiviteiten in Finca la Estacada Cuenca
 
De activiteit begint met een verklarende rondleiding door de faciliteiten van het wijnhuis, om te leren over de geschiedenis en het vinificatieproces van Bodegas Finca La Estacada. Na deze korte rondleiding gaan de bezoekers naar een van de wijngaarden van het domein, waar de deelnemers de geselecteerde druiven zullen snijden en de verschillende in de wijngaard geoogste druiven zullen proeven, waarbij de pitten, schillen, pulp, stengels worden verwijderd... 

Het bezoek eindigt met een wijnproeverij in verschillende fasen, het proeven van de eerste aftapping, die bestaat uit het extraheren van een deel van de most in een tank bestemd voor rode wijn die zijn gisting nog niet heeft voltooid en nog niet aan zijn rijping is begonnen, het proeven van Finca La Estacada 12 maanden op vat en Finca La Estacada Varietales, twee van de meest karakteristieke wijnen van het wijnhuis. 

OOGSTERVARING OP DE FINCA LA ESTACADA VAN HET WIJNHOTEL

Finca La Estacada biedt haar klanten voor dit oogstseizoen een speciale aanbieding waarin zij kunnen genieten van de faciliteiten van haar hotelcomplex met een zeer enotoeristisch uitje. 

Wijnoogstuitstapje Cuenca entourismo en castilla la mancha
 
Details van de ervaring:
  • 1 nacht in een standaard tweepersoonskamer 
  • Ontbijt inbegrepen voor 2 personen 
  • Oogstworkshop en geleid bezoek aan het wijnhuis Finca La Estacada. 
  • Druivenproeverij, eerste bloeding en Finca La Estacada 12 Maanden en Finca La Estacada Varietales. 
  • Masiega lunch (typisch druivenoogst menu). 
*Het wordt aanbevolen om comfortabele schoenen te dragen.

Meer informatie en prijzen: 
Telefoon: 969 32 71 88
Mail: laestacada@laestacada.es

Wilt u meer weten over de activiteiten van Finca la Estacada? 

Bezoek hun wijnhuispagina of bezoek het bericht over actief wijntoerisme actief wijntoerisme in Cuenca.
Logotipo Enoturismo blanco

Ontvang een exclusief presentje van onze wijnhuizen!

Als u contact opneemt met een van de wijnhuizen, zeg dan dat u via Enoturismo Spain komt, dan zult u een aardigheidje ontvangen.