Hotel Finca la Estacada

BEZOEK HET HOTEL WIJNHUIS FINCA LA ESTACADA IN CUENCA | CASTILLA LA MANCHA

Het wijntoerismecomplex Finca la Estacada vindt zijn oorsprong in een oude boerderij, eigendom van de afstammelingen van koningin Maria Cristina, weduwe van Ferdinand VII, en halverwege de 20e eeuw aangekocht door de huidige eigenaren, de familie Cantarero Rodríguez.

Lees verder >

ONTDEK DE ROMEINSE OORSPRONG

Het ontleent zijn naam aan het perceel waar het zich bevindt, genaamd La Estacada, een naam van Romeinse oorsprong, aangezien de weg die Segóbriga verbond met Complutum (het huidige Álcala de Henares) hier lag, zoals blijkt uit de gevonden mijlpalen, waarvan een replica te zien is in het wijnhuis zelf.

De in 2001 opgerichte bodega, gelegen op een perceel met de naam La Estacada, is het resultaat van het enthousiasme van de familie Cantarero Rodríguez, een familienaam met een lange geschiedenis in de wereld van de wijnbouw, die er sindsdien naar streeft het beste uit hun wijngaarden te halen om wijnen van grote rijkdom en kwaliteit te produceren.

ONDERGRONDSE VATENKAMER 

Onder het hoofdgebouw bevindt zich de rijpingshal met een capaciteit van 3000 vaten van Frans en Amerikaans eikenhout, waarin onze wijnen de nodige tijd blijven rusten alvorens te worden gebotteld. Het feit dat de vatenkamer ondergronds is, stelt ons in staat het hele jaar door een constante temperatuur en vochtigheid te handhaven, wat een optimale rijping van de wijnen garandeert.

In het bovenste deel van de wijnmakerij vinden we de bottelruimte en de tanks. In de bottellijn worden de wijnen afgevuld en gekurkt en laten ze rusten in de flessenrekken, om ervoor te zorgen dat de in het vat verworven aspecten zich vermengen met de fruitige karakters en dat er geen scherpe aspecten verschijnen.

Minder zien
BELANGRIJK! Vergeet niet aan te geven dat u via Enoturismo Spain komt, dan zal het wijnhuis u een aardigheidje geven.