13 de Julio 2022

Actief Wijntoerisme Plan in Finca la Estacada

 

 
Sinds de oprichting in 2001 heeft Bodegas Finca La Estacada zich actief ingezet om de wereld van de wijn aan zijn klanten te laten zien.
Steeds meer mensen willen de wereld van de wijn en alles wat daarmee samenhangt, leren kennen. Daarom zet Finca La Estacada zich steeds meer in voor activiteiten op het gebied van wijntoerisme, activiteiten voor alle soorten publiek en smaken, waarbij de bezoekers worden uitgenodigd actief deel te nemen.
Ervaren is een van de beste manieren om kennis te maken, daarom zet Finca La Estacada zich het hele jaar door in voor verschillende wijntoeristische activiteiten om te genieten van de wereld van de wijn.

ACTIVITEITEN IN FINCA LA ESTACADA WIJNTOERISME COMPLEX

OOGSTDAGEN IN FINCA LA ESTACADA 2022

Geniet in de maanden september en oktober 2022 van de activiteiten die het wijnhuis rond de oogst organiseert: wijnproeverij, mostproeverij, druivenpluk, proeverij van de eerste bloedingen, allemaal te combineren met een verblijf in het hotel van het wijnhuis.

TUSSEN VATEN

Een rondleiding door de wijnmakerij, eindigend met een proeverij van 3 wijnen. Deze activiteit is elke dag om 11.30 uur.

OENOLOOG VOOR EEN DAG

 
Een ludieke en illustratieve activiteit waarmee u voor één dag kunt spelen hoe het is om oenoloog te zijn. Voorafgaand aan de workshop is er een kort bezoek aan de faciliteiten van de wijnmakerij waar u het product beter kunt leren kennen voordat de activiteit begint. Er worden groepen gevormd die met wijnen van één soort en met verschillende maanden vatrijping hun "eigen" wijn maken om te concurreren met die van de andere groepen. Een jury, bestaande uit een lid van elke groep, zal de geproduceerde wijnen blind proeven en de winnende wijn kiezen. Deze activiteit is bedoeld voor groepen van minimaal 10 personen en duurt ongeveer 2 uur.

PREMIUM WIJNPROEVERIJ IN CUENCA

Wijntoerisme en gastronomie gaan hand in hand bij deze activiteit die wordt aangeboden door Finca La Estacada. De ervaring zal beginnen met een rondleiding door de professionals van Bodegas Finca La Estacada. Na afloop van de rondleiding is er een wijnproeverij met de topwijnen van de wijnmakerij, de Secua-reeks, vergezeld van 4 tapas bereid door de chef-kok van Finca La Estacada. Deze activiteit is beschikbaar voor groepen van minimaal 4 personen en maximaal 10.

SENSORIAL ERVARING

 
Als u gepassioneerd bent door de wereld van de wijn en van de natuur houdt, zal deze ervaring u de wereld door andere ogen doen zien. De activiteit duurt 2 uur en begint met een rondleiding door de wijngaarden van Finca la Estacada, maar vanuit een ander gezichtspunt, vanuit het oogpunt van de zintuigen, ontdekkend wat de natuur te bieden heeft; om de activiteit in de open lucht af te ronden, vindt een unieke blinde proeverij plaats in de faciliteiten van het wijnhuis. Deze ervaring is beschikbaar voor groepen van minimaal 8 personen en maximaal 20. 

ACTIEF WIJNTOERISME IN CUENCA

Deze activiteit wordt, in samenwerking met "Rutas Veleta", uitgevoerd door professionele en gespecialiseerde instructeurs. Onder de verschillende opties waaruit gekozen kan worden, zijn er cursussen voor beginners in bergbeklimmen, oriëntatieloop, survival, rollenspel en ..... Teambuildingactiviteiten in de wijngaarden, zoals gymkhana of lasergevecht. Wandel- of trektochten. De activiteit is bedoeld voor groepen van ten minste 10 personen. 
Om dichter bij de wijncultuur te komen, en om van exclusieve ervaringen te genieten, nodigen wij u uit om Finca La Estacada en haar exclusieve ervaringen te leren kennen, bereid om samen met uw partner, familie of vrienden van te genieten.

Over Finca La Estacada Winery


Het wijntoerismecomplex Finca la Estacada vindt zijn oorsprong in een oude boerderij, eigendom van de afstammelingen van koningin Mº Cristina, weduwe van Fernando VII, die halverwege de 20e eeuw door de huidige eigenaars, de familie Cantarero Rodríguez, werd aangekocht. Het dankt zijn naam aan het stuk grond waarop het zich bevindt, genaamd La Estacada, een naam van Romeinse oorsprong.
 Finca La Estacada werd in 2001 opgericht als een wijnmakerij met een roeping voor rode wijnen, maar het is hand in hand gegroeid met wijntoerisme tot het nu een ENOTOURISM COMPLEX is geworden, met een restaurant dat is bekroond met de Q voor Toeristische Kwaliteit, een 4-sterren hotel met 25 kamers van waaruit u de wijngaarden van de wijnmakerij kunt zien, en een wijntherapie spa, waar u met al uw zintuigen van wijn kunt genieten.

 

Logotipo Enoturismo blanco

Ontvang een exclusief presentje van onze wijnhuizen!

Als u contact opneemt met een van de wijnhuizen, zeg dan dat u via Enoturismo Spain komt, dan zult u een aardigheidje ontvangen.