Bodegas Bruneo

Ingang van Bodegas y Viñedos Bruneo. Nachtfoto met de gevel van het gebouw verlicht met warm licht. Wijngaarden bij zonsopgang bij Bodegas Bruneo in Arribes de Duero.Binnengang in steen van Bodegas Bruneo met kleine tanks aan één kant.Vatenkamer van Bodegas Bruneo - Stenen bogen verlicht met wit licht en eiken vaten eronder.Stortbak van de Bruneo kelders. Deur die leidt naar de cisterne die ondergronds in de kelder is gegraven. Assortiment wijnen van Bodegas Bruneo.  Malvasía de arribes, Juan García y Bruñal

WIJNWINKEL BODEGAS BRUNEO [ARRIBES DE DUERO]

In 2019 werd onze historische wijnmakerij zorgvuldig gerestaureerd volgens de criteria van het Behoud van Artistiek en Cultureel Erfgoed. Bij binnenkomst wordt men getroffen door de imposante hoogte van de eerste zaal, waar de gebeeldhouwde grotten de sporen van ruw gereedschap onthullen, wat getuigt van de leeftijd van meer dan 500 jaar. De halfronde bogen in graniet, zonder mortel, trotseren de zwaartekracht en doen denken aan Romeinse bouwwerken.
Lees verder >
Onder de historische bijzonderheden is een cisterne met zeven treden, waarschijnlijk gerelateerd aan Joodse zuiveringsrituelen. In de muren uitgehakte nissen kunnen ceremoniële voorwerpen hebben bevat. Tijdens de restauratie werd een omgekeerde hannuka ontdekt die was uitgehouwen in een ashlar bij de ingang, een vondst die van groot belang is voor wetenschappers van het crypto-Joodse verleden.

ONZE WIJNEN

Malvasía de Arribes

De Malvasía de Arribes, verbouwd in onze wijngaarden van meer dan 70 jaar oud, verwent ons met frisse en lichte witte wijnen. De citroengele kleur, met gouden glinsteringen, en de neus nemen ons mee naar een tuin vol fruitige aroma's, citroentonen, kruidige frisheid, hooi en een vleugje geroosterd brood. In de mond weten zijn citruskarakter, lichte ziltheid en smeuïge en aanhoudende afdronk ons te overtuigen.

Juan García

Bruneo Juan García, gemaakt van een selectie van deze inheemse variëteit, verrast ons met zijn frisheid en rijke smaken. De nuances van rijp bosfruit, geroosterd brood, vanille en zoethout verstrengelen in een fascinerend bouquet. Met een intense kersenrode kleur, getint met paarse glinsteringen, worden zijn evenwichtige frisheid en complexiteit onthuld in de mond: rijp fruit, geïntegreerd hout, precieze tannines, levendige zuren en boeiende elegantie.

Bruñal

De Bruñal druif, exclusief voor de Arribes DO, vond zijn redding aan het begin van de vorige eeuw, toen het begon aan een proces van herstel dat zijn volledige uitsterven voorkwam. Vandaag produceren onze honderdjarige wijnstokken wijnen van grote kwaliteit. De Bruneo Bruñal, met zijn hoge kleed en intense kersenrode kleur met paarse tinten, hult ons in een ongeëvenaarde zintuiglijke ervaring. Zijn complexe neus vertoont intense aroma's van rood fruit, balsamico, geroosterde en geroosterde toetsen. In de mond onthult deze vlezige en krachtige wijn prachtig rijp fruit, toetsen van zoethout, fluweelzachte tannines en een lange, frisse en elegante afdronk.

Wilt u onze wijnen kopen of er meer over weten?

Online Winkel

Minder zien

wijnroutes Castilla y León


Logotipo Enoturismo blanco

Ontvang een exclusief presentje van onze wijnhuizen!

Als u contact opneemt met een van de wijnhuizen, zeg dan dat u via Enoturismo Spain komt, dan zult u een aardigheidje ontvangen.