Bodegas Canopy

Bodegas CanopyBodegas CanopyBodegas CanopyBodegas CanopyBodegas CanopyBodegas CanopyBodegas Canopy

CANOPY WIJNHUIS BEZOEKEN IN TOLEDO | WIJNTOERISME MÉNTRIDA

Wij zijn een jong wijnhuis dat zich inzet voor de herontdekking van het historische terroir van de BOB Méntrida, waarbij een landbouw wordt bedreven die de ons omringende natuur respecteert en waarbij de druif zoveel mogelijk wordt gerespecteerd, zodat wijnen geproduceerd worden die gedacht zijn vanuit de wijngaard.
Wij plegen duurzame wijnbouw, met minimale interventie, waardoor onze kiezelhoudende granietbodems zich ten volle kunnen uiten en waardoor kracht en elegantie in onze wijnen hand in hand gaan. 
Lees verder >

ONZE HISTORIE

Als gevolg van hun passie voor wijn en de wens om de Méntrida P.D.O. de plaats te geven die het verdient, begon de reis van Bodegas Canopy in november 2003 toen de managers, de oenologen Belarmino Fernández en Alfonso Chacón, de zoektocht begonnen naar oude Garnacha en Syrah wijnstokken waarop zij hun project konden baseren: de wijnen van de wijnstokken bedenken en de eigenaardigheid van elke wijn in het glas overbrengen.
Het was in de streek van Méntrida (Toledo), meer bepaald in El Real de San Vicente gelegen in de Sierra de Gredos, waar ze oude Garnacha wijngaarden, gelegen op een hoogte tussen 750 en 900 meter boven de zeespiegel op granietgrond, in gobelet wijnstokken, tussen 57 en 90 jaar oud.

Wilt u onze wijnen kopen of er meer over weten?

Online Winkel

Minder zien

Wijnroutes in Castilla - La Mancha


Logotipo Enoturismo blanco

Ontvang een exclusief presentje van onze wijnhuizen!

Als u contact opneemt met een van de wijnhuizen, zeg dan dat u via Enoturismo Spain komt, dan zult u een aardigheidje ontvangen.