Javier Sanz Viticultor

Voorgevel van Bodegas Javier Sanz Viticultor in RuedaWijnen Bodegas Javier Sanz Viticultor 4 wijnen en twee wijnglazenKerk Bodegas Javier Sanz Viticultor en glas rode wijn proevenBodegas Javier Sanz Viticultor wijngaarden in rueda

JAVIER SANZ VITICULTOR WIJNHUIS BEZOEKEN [RUEDA WIJNTOERISME]

Javier Sanz Viticultor" is een familiewijnhuis bestaande uit de vijfde generatie, gelegen in de Denominatie van Rueda, meer bepaald in de gemeente La Seca, de geboorteplaats en het hart van de Verdejo. De wijnmakerij heeft meer dan 150 jaar geschiedenis, aangezien de overgrootouders van de tegenwoordige eigenaar, Javier Sanz, al wijn maakten en in bulk verkochten vanuit de oude familie-wijnmakerij.

Lees verder >

Nu is het wijnhuis bezig met de bouw van nieuwe faciliteiten aan de buitenkant van de gemeente, een groter en duurzamer gebouw dat de werkprocessen veel milieuvriendelijker mogelijk maakt. Het wijnhuis beschikt over 104 hectare eigen wijngaarden, waardoor het mogelijk is om de vegetatieve cyclus en de ontwikkeling van de wijnstokken te allen tijde te controleren om er zeker van te zijn dat alles naar wens verloopt. Het onderzoek en het genetisch herstel van verschillende weinig bekende of bijna uitgestorven druivensoorten is een van de belangrijkste kenmerken van de wijnmakerij. De drie belangrijkste principes zijn de familie, het land en de liefde die zij in de verzorging van hun wijngaarden en de productie van hun wijnen stoppen.

WIJN PROEVERIJ EN EVENEMENTEN IN EEN 18E EEUWSE KERK 

Bovendien heeft Javier Sanz Viticultor de 18e eeuwse kerk Orden Tercera hersteld, een prachtige architectonische ruimte, bestemd voor de wijnproeverijen na het bezoek aan de wijngaard, alsmede voor de viering van verschillende evenementen.

Minder zien

wijnroutes Castilla y León


Logotipo Enoturismo blanco

Ontvang een exclusief presentje van onze wijnhuizen!

Als u contact opneemt met een van de wijnhuizen, zeg dan dat u via Enoturismo Spain komt, dan zult u een aardigheidje ontvangen.