27 de Octubre 2022

Finca la Estacada wijnoogst 2022

FINCA LA ESTACADA SLUIT DE DRUIVENOOGST [2022] AF MET EEN GOED EVENWICHT VAN DE DRUIVENOOGSTEN

Finca La Estacada heeft de oogst afgesloten met een gemiddelde oogst van 5000 kg/ha.
 
De oogst begon half augustus met de oogst van de witte druivenrassen, met name de Sauvignon Blanc, waarvan de vegetatieve cyclus korter is dan die van de andere rassen en die eerder rijpt. Na de oogst van de witte druiven begon de oogst van de rode druiven in september, te beginnen met de vroegste rassen zoals Merlot en Syrah en eindigend in oktober met de rest van de rode druiven, waaronder het belangrijkste druivenras van de wijnmakerij, Tempranillo.
 Vendimiador en Finca la Estacada Cuenca

De hoge temperaturen zijn de hoofdrolspelers in de wijnoogst van 2022

De hoge temperaturen en hittegolven waaronder Spanje dit jaar te lijden heeft gehad, hebben ook de druivenoogst van Finca La Estacada beïnvloed, vooral in de jongste wijngaarden. Dankzij het feit dat de meeste percelen meer dan 25 jaar oud zijn, kon de oogst met geduld op het optimale moment worden binnengehaald.

 
Qua hoeveelheid is de oogst dit jaar 2022 iets kleiner geweest dan vorig seizoen, maar qua kwaliteit hebben de meeste percelen van Finca La Estacada gereageerd met een goede kwaliteit en een gemiddelde hoeveelheid van 5000 kg/ha.

100% biologische wijngaarden van Finca la Estacada

Een van de belangrijkste aspecten van dit jaar voor het wijnhuis was ervoor te zorgen dat al zijn wijngaarden biologisch zijn, dat wil zeggen dat ze geen chemische meststoffen of fytosanitaire producten gebruiken. Op deze manier zet Finca La Estacada haar werk van sociale en ecologische verantwoordelijkheid voort.

Finca la Estacada, een van de beste wijntoerismecomplexen van Spanje: 4-sterrenhotel, spa voor wijntherapie en nog veel meer.

Finca la Estacada heeft een restaurant bekroond met de Q voor Kwaliteitstoerisme, een 4-sterren hotel met 25 kamers met uitzicht op de wijngaarden en een Spa waar u kunt genieten van een wereld van sensaties rond wijn.

Logotipo Enoturismo blanco

Ontvang een exclusief presentje van onze wijnhuizen!

Als u contact opneemt met een van de wijnhuizen, zeg dan dat u via Enoturismo Spain komt, dan zult u een aardigheidje ontvangen.